Mijn verhaal

Door ervaringen gedreven om te helpen

Moi-Lingerie

Ik ben Janny

In de zomer van 2018 kreeg ik de diagnose borstkanker.

Mijn verhaal

Ik ben Janny Karst, geboren in Emmen in 1957 en daar ook opgegroeid.
Na bijna 30 jaar onder de rook van Utrecht gewoond en gewerkt te hebben ben ik samen met mijn man Gerrit in 2017 terug gegaan naar mijn roots. We vonden in Het historische dorpje Gees in Drenthe een heerlijk plekje om te wonen en te leven.

In de zomer van 2018 kreeg ik de diagnose borstkanker. Na een succesvolle behandeling moest ik verder met één borst. Het dragen van een prothese voelde voor mij niet goed. Ik nam mij voor om bewust éénborstig door het leven te gaan en daarmee de imperfectie van mijn lijf omarmen.

Aan lingerie kon ik niet komen. Voor protheses kun je op veel adressen terecht, maar éénborstige lingerie was niets te vinden. Ik ben toen een opleiding gaan volgen aan een modevakschool (Wenda Bouwhuis in Raalte) om mijn eigen lingerie te gaan maken.

Blij werd ik van de stofjes, het mooie kant, en het ontwerpen. Gelukkig voel ik mij in mijn eigen heerlijk zittende lingerie. Ook durf ik mij weer een beetje mooi te voelen. In oktober 2020 heb ik deze opleiding succesvol afgesloten met een landelijk erkend diploma “Lingerie ontwerpen en maken”.
Nu wil ik mijn vaardigheid inzetten voor die vrouwen die niet in confectie lingerie passen. Omdat ik vind dat iedereen zich mooi, goed en vrouwelijk moet kunnen voelen in lekker zittende lingerie.
Over het

Het logo

De kleur paars in het logo is voor mij een spirituele kleur. Paars is emotie maar heeft ook iets rustigs en kalmerends. De kleur staat voor luxe en stijl en ook voor ijdelheid en artisticiteit. Het is een kleur van uitersten en zegt daarmee iets over hoe iedereen ergens op een andere manier naar kan kijken.

De lijnen in het logo lopen rond zoals de rondingen van ons lijf.

Moi is een knipoog naar de Drentse groet voor goeie dag. Dat is wat ik iedereen wens. Als je ’s morgens bij het aankleden je eigen, mooi passende lingerie aantrekt en tegen jezelf mag zeggen: 

Moi! 

“Je mag er zijn, maak er een mooie dag van!”

Favicon logo Moi lingerie

Mijn expertise

Ik maak jouw lingerie weer passend of maak een volledig nieuw kledingstuk. Er is veel mogelijk

Verstelwerk
innovatieve aanpassingen
Volledig nieuw
Ondersteuning
Ik steun

Pink Ribbon

Pink Ribbon is onderdeel van KWF Kankerbestrijding.
1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Pink Ribbon is er speciaal voor al deze vrouwen. We halen geld op voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Daarnaast doen we er alles aan om het leven na borstkanker zo prettig mogelijk te maken. Maar dat kunnen we niet zonder jou. Want of je nu met vriendinnen een high tea organiseert, meeloopt tijdens de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht of in onze webshop de Pink Ribbon Armband bestelt, je steunt ons en alle vrouwen met borstkanker enorm. Samen bereiken we meer. Samen staan we zij aan zij tegen borstkanker.
Mijn werk voor jou

Verstelwerk

Als jouw eigen lingerie niet meer past, betekent dat niet dat je het weg moet gooien.

Volledig nieuw op maat

Je prettig voelen in jouw lingerie. Dat gaat in sommige gevallen niet met confectie uit de winkel.

Inventieve oplossingen

Soms moeten we verder kijken dan wat al gedaan is en gaan we iets nieuws verzinnen zodat jij je weer prettig voelt.

pink ribbon awareness
Scroll naar boven