Nieuws

RTV Drenthe in GEES
Aandacht voor mijn Lingerie

Over de hele wereld wordt in oktober aandacht besteed aan borstkanker. Ook bij RTV Drenthe

RTV Drenthe 18 oktober 2021

RTV Drenthe bracht een bezoek aan Gees waar ze mij vroegen om meer te vertellen over mijn Lingerie.

GESCHREVEN DOOR
Janet Oortwijn Janet Oortwijn

 

Toen Janny Karst (64) uit Gees drie jaar geleden borstkanker kreeg en besloot om met één borst verder te leven, kon ze niet aan geschikte lingerie komen. Om andere vrouwen ook te kunnen helpen, zette ze haar eigen lingerielijn op: Moi Lingerie.

Lees het hele artikel op RTV-DRENTHE en bekijk het interview.

“Ik kreeg in 2018 borstkanker en moest na de behandeling één borst missen”, vertelt Karst aan haar keukentafel in Gees. “Voor mij was het heel snel duidelijk dat ik geen prothese zou willen. Een siliconen al helemaal niet, ook geen reconstructie met eigen weefsel. Je kunt ook een uitwendige prothese – in een bh – dragen. Maar dat voelde voor mij ook niet goed.” Toen Karst na de operatie en behandelingen in het mammacentrum van Treant in Hoogeveen vroeg, waar ze terecht kon voor lingerie, kreeg ze daar geen antwoord op. “Ze waren overvraagd, want er was kennelijk nog niemand geweest die dat gevraagd had.”
foto van Janet Oortwijn
logo transparant
Scroll naar boven